Primera Tabor VOF

Loenenseweg 6c
6961 CR Eerbeek

Primera Tabor

Primera Tabor is begonnen in 1969 als Tabaksspeciaalzaak aan de Coldenhovenseweg 8 te Eerbeek. De winkel was op dat moment 18m2 groot. Na diverse kleine verbouwinkjes vond er begin jaren tachtig een grote uitbreiding plaats ten behoeve van het VVV kantoor. Het VVV kantoor is in 1990 verzelfstandigd en verdwenen uit de winkel.
Toen de Coldenhovenseweg dicht ging voor het vrachtverkeer en later ook voor de (streek)bussen, werd het tijd om een andere locatie te zoeken.
Op het oude Slijkhuis terrein werd op dat moment gebouwd, besloten is om daar een winkelunit van te huren.
Tegelijk met de verhuizing naar het Slijkhuisplan aan de Loenenseweg is er voor gekozen om de winkel aan te sluiten bij de Primera organisatie, dit alles vond plaats in februari 1995.
De winkel aan de Loenenseweg is 100m2 en dus ruim 2x zo groot als op de Coldenhovenseweg, ook het assortiment is flink uitgebreid, met onder andere wenskaarten, tijdschriften en kantoorartikelen.
In 1997 komt zoon Harry bij de winkel in en wordt de winkel een VOF. Na 3 jaar vader en zoon gaat senior met pensioen en zet Harry de zaak voort met zijn vrouw Henriëtte.
Bij het 10 jarig bestaan als Primera is inmiddels ook het Postagentschap bij de zaak ingekomen en de winkel verder uitgebreid naar bijna 170 m2.

In maart 2009, zijn de postbussen ook nog toegevoegd en is het postagentschap nu compleet.

Dat actieve ondernemers niet stil zitten blijkt uit het feit, dat er in april 2012 weer een kleine interne verbouwing heeft plaatsgevonden, zo zijn de Cadeau kaarten in een wandpresentatie gekomen, de wenskaarten veranderd en de boeken prominent in de winkel geplaatst.

Op 6 juni 2013 is er wederom een verbouwing afgerond, het vernieuwede service punt voor ING en de nieuwe PostNl bali zijn in de winkel geplaatst.

winkel 2013 panorama